Featured Video Play Icon

Gundala

Gundala


Dates & Tickets

Woensdag 4 maart 21:30 – Studio/K SK1 TICKETS + DINER
Zaterdag 7 maart 19:15 – Studio/K SK3  TICKETS

Dutch premiere

Region

Indonesia

Language

Indonesian

Subtitles

English

Length

2h 03

Director

Joko ANWAR

Gundala

Deze spectaculaire film van Indonesisch filmtalent Joko ANWAR is gebaseerd op het razend populaire gelijknamige Indonesische stripboek. Het is de eerste film uit de langverwachte BumiLangit Cinematic Universe van superhelden; het Indonesische antwoord op Marvel en DC. Gundala is het oorsprongsverhaal van Sancaka (Abimana ARYASATYA), een geharde straatjongen die door een mysterieuze bliksemschicht getroffen wordt. Zo ontwikkelt hij de bovennatuurlijke krachten van zijn alter ego Gundala (Javaans voor bliksem).

Sancaka’s nieuwe superkrachten dwingen hem om niet alleen voor zichzelf op te komen, maar ook voor de arme burgers die lijden onder het bewind van de meedogenloze maffiabaas Pengkor. Sancaka moet het opnemen tegen Pengkors leger van huurmoordenaars om te voorkomen dat diens kwade plan voor totale overheersing in werking wordt gesteld. 

 

Director

Joko ANWAR is een Indonesische regisseur, scenarist en producent wiens carrière begon als filmrecensent voor The Jakarta Post. Hij werd gevraagd om het script te schrijven van de eerste Indonesische LGBTQ+ film Arisan! (2003). Daarna schreef en regisseerde hij debuutfilm Joni’s Promise (2005), dat internationaal groots werd onthaald en verschillende prijzen in de wacht sleepte. Zijn diverse oeuvre bestaat onder andere uit Satan’s Slaves (2017). Deze Indonesische horrorfilm was een wereldwijd kassucces en werd aan meer dan 42 landen verkocht. De film was onderdeel van de 11e editie van het CinemAsia Film Festival, waar Joko ANWAR in de competitiejury deelnam.


Film Programme 2020 - Programme schedule