Featured Video Play Icon

Heavy Craving 大饿

Heavy Craving 大饿


Dates & Tickets

Zondag 8 maart 19:30 – Studio/K SK1 TICKETS
Let op closing ceremony +- 30 minuten

Dutch premiere

Region

Taiwan

Language

Mandarin

Subtitles

English

Length

1h 30

Director

HSIEH Pei-ju

Heavy Craving

30 jaar oud en 105 kilo in gewicht; kantinejuffrouw Ying-juan (TSAI Jia-yin) is het tegenovergestelde van de maatschappelijke schoonheidsnormen. Haar moeder (Samantha KO) kan het niet langer aanzien en geeft haar op voor een rigoureus afslankprogramma, dit tot ongenoegen van dochterlief, die inmiddels al gewend is geraakt aan alle kleine pesterijen en vrede heeft gesloten met haar te zware lichaam. Al verandert haar leven wanneer ze bezorger Wu (Yao CHANG) ontmoet én ze erachter komt dat een van jongens in het kinderdagverblijf waar ze werkt ervan houdt om meisjeskleren te dragen.

Net wanneer het allemaal weer mee lijkt te zitten, verliest Ying-juan haar passie voor koken en het leven door haar nieuwe, agressieve dieet die een aanslag blijkt op haar lichaam en geest. Heavy Craving is een ontroerend drama over acceptatie en de vrijheid om te zijn wie je bent, waarin de doorbraak van de bijzonder goed debuterende actrice TSAI Jia-yin een feit is.

Director

Regisseuse HSIEH Pei-ju ontving haar MFA in filmregie aan de Columbia University. Ze was een van de regisseurs van Ten Years Taiwan (2018), een collectie van korte films, en regisseerde de korte film Knighthood (2013). Haar debuutfilm Heavy Craving (2019) won de Best New Talent Award tijdens de Taipei Film Awards en de Audience Award tijdens de International New Talent Competition. 


Film Programme 2020 - Programme schedule