Homecoming (Mudik)

Homecoming (Mudik)


Dates & Tickets

Wed 4 March 19:00 – Rialto Bovenzaal TICKETS
Sun 8 March 17:00 – Rialto Bovenzaal TICKETS

European premiere

Region

Indonesia

Language

Indonesian

Subtitles

English

Length

1h 33

Director

Adriyanto DEWO

Homecoming (Mudik)

Zoals vele andere Indonesiërs uit de grote stad reist een jong getrouwd stel, Firman (Ibnu JAMIL) en Aida (Putri AYUDYA), enkele dagen voor het Suikerfeest terug naar hun geboorteplaats op het platteland. Er heerst een gespannen sfeer in auto, omdat Aida haar man verdenkt van het hebben van een affaire. Halverwege hun tocht raken ze ook nog betrokken in een tragisch auto-ongeluk, dat hen in contact brengt met plattelandsvrouw Santi (Asmara ABIGAIL).

Deze onverwachte gebeurtenis zet Aida aan het denken over haar leven en huwelijk. Het subtiele scenario van Homecoming gebruikt de ontroerende omstandigheden van de hoofdpersonages, net voor het jaarlijkse Suikerfeest, om op subtiele wijze morele vraagstukken over gender en economische ongelijkheid in modern Indonesië op te roepen.

Director

Adriyanto DEWO is een Indonesische regisseur en scenarist die bekend staat om zijn debuutfilm Tabula Rasa (2014), winnaar van de prijs voor Beste Regie en Beste Scenario op het Indonesian Film Festival van 2014. DEWO regisseerde zijn eerste project, een korte film in zwart-wit met de naam The Storyteller (2008) na zijn studie in Regie aan de Jakarta Institute of Arts.


Film Programme 2020 - Programme schedule