Featured Video Play Icon

John Denver Trending

John Denver Trending


Dates & Tickets

Donderdag 5 maart 21:30 – Rialto Bovenzaal TICKETS
Vrijdag 6 maart 16:50 – Studio/K SK1 TICKETS + DINER

Dutch premiere

Region

Philippines

Language

Tagalog

Subtitles

English

Length

1h 36

Director

Arden Rod CONDEZ

John Denver Trending

Dit aangrijpende debuut, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, laat een perfect voorbeeld zien van hoe social media gevoelig liggende verhalen kunnen vormen, versterken en problematiseren. Dit is waar de veertienjarige scholier John Denver (Jansen MAGPUSAO) ontdekt als een video viral gaat waarin hij een klasgenoot aanvalt – dat verandert zijn leven voorgoed. Hoewel de video volledig uit zijn context is gerukt en met de kwaadst mogelijke bedoelingen online is gezet, had niemand de tragische uitkomst kunnen voorspellen van deze virale pesterij.

In zijn gevoelige rol van verkeerd begrepen tiener, toont de debuterende acteur Jansen MAGPUSAO zijn talenten voor de camera. De eveneens debuterende scenarist en regisseur Arden Rod CONDEZ is ook een uiterst talentvolle nieuwkomer en laat met recht zien een van de meest veelbelovende, opkomende makers uit de Filipijnen te zijn, waar John Denver Trending zes prijzen op het Cinemalaya Philippine Independent Film Festival in de wacht wist te slepen.

 

 

Director

Na het afronden van zijn studie Broadcast Communications aan de University of the Philippines Visayas, ging Arden Rod CONDEZ aan de slag als schrijver voor ABS-CBN. Hij schreef daar bijna vijftien jaar lang tv-drama’s alvorens hij zijn doorbraak maakte als regisseur met zijn debuutfilm John Denver Trending (2019), waarvoor hij tijdens het Cinemalaya Philippine Independent Film Festival zes prijzen wist te winnen.


Film Programme 2020 - Programme schedule