Featured Video Play Icon

Little Q 小Q

Little Q 小Q


Dates & Tickets

Donderdag 5 maart 14:30 – Studio/K SK3 TICKETS

Zondag 8 maart 12:45 – Studio/K SK3 TICKETS

Dutch premiere

Region

Hong Kong

Language

Cantonese

Subtitles

English

Length

1h 48

Director

LAW Wing-cheong

Little Q

Een gele labrador met de naam Little Q wordt opgeleid als blindengeleidehond. Na zijn training in een tijdelijk familiehuis wordt hij naar de recentelijk blind geworden, bekende patissier Lee Bo Ting (Simon YAM) gestuurd. De eens geliefde toetjesmeesters is nu een bittere man met een kort lontje die alle hulp resoluut afwijst, zo ook die van de uiterst behulpzame Little Q.


Maar door de loyaliteit, toewijding en bescherming van de aandoenlijke pup leert Bo Ting langzaamaan hoe hij zich open moet stellen voor een nieuw leven met nog allerlei wonderlijke mogelijkheden. Little Q is een ontroerend verhaal over de innige relatie tussen man en hond dat is gebaseerd op de Japanse bestseller Quill: The Life of a Guide Dog.
 

Director

LAW Wing-cheong is een acteur, video editor en regisseur uit Hong Kong. Zijn filmdebuut als regisseur is Running Out of Time 2 (2001). Hij verzorgde er ook de montage voor en dat leverde hem een Golden Horse Award op. Hij heeft veelvuldig samengewerkt met cultregisseur Johnnie TO. 


Film Programme 2020 - Programme schedule