Featured Video Play Icon

Lunana: A Yak in the Classroom

Lunana: A Yak in the Classroom


Dates & Tickets

Do 5 maart 16:45 – Rialto Bovenzaal TICKETS
Za 7 maart 16:45 – Rialto Bovenzaal TICKETS

Dutch premiere

Region

Bhutan

Language

Dzongkha

Subtitles

English

Length

1h 49

Director

Pawo Choyning DORJI

Lunana: A Yak in the Classroom

Een jonge leraar uit Bhutan komt zichzelf tegen wanneer hij van de de hoofdstad naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana wordt gestuurd om les te geven. Vergeleken met zijn meer ‘Westerse’ leven thuis valt zijn nieuwe primitieve leef- en werkomgeving hem bijzonder zwaar. Het Himalaya dorpje heeft geen elektriciteit, geen schoolboeken en een ernstig gebrek aan ‘luxe’ schoolspullen. Door de warmte en de generositeit van de dorpsbewoners, leert hij het leven van een andere kant zien en koestert hij de ervaringen die hij eerder zo verguisde.

Deze opmerkelijke film over een afgelegen bergstreek werd, geheel geschoten dankzij de stroom van zonnebatterijen, omdat Lunana net als in de film niet beschikt over de hoeveelheid elektriciteit die nodig is voor een gebruikelijke filmset.

Director

Pawo Choyning DORJI laat met zijn debuut, dat hij tevens schreef en produceerde, zien over veel talent te beschikken. Als Bhutaanse filmmaker op het internationale toneel is hij een zeldzaamheid. Hij oogstte bekendheid als producent van Hema Hema: Sing Me a Song While I Wait (2016), waarmee Bhutan op de filmkaart werd gezet.


Film Programme 2020 - Programme schedule