Featured Video Play Icon

Princess Aya 프린세스 아야

Princess Aya 프린세스 아야


Dates & Tickets

Zaterdag 7 March 13:00 – Studio/K SK3 TICKETS

Zondag 8 March 15:00 – Studio/K SK3 TICKETS

Dutch premiere

Region

South-Korea

Language

Korean

Subtitles

English

Length

1h 30

Director

LEE Sung-gang

Princess Aya

Prinses Aya (BAEK A-yeon) uit het Yeonliji koninkrijk is geboren met de vloek en de gave van transformatie. Alleen met de magische armband van haar moeder kan ze de transformatie in verschillende soorten dieren controleren. Tijdens een oorlog trouwt Aya met Bari (PARK Jin-young), de prins van het vijandige land, om de vrede te bewaken. Maar in dit nieuwe koninkrijk zijn vijanden die hun huwelijk omver willen werpen en Bari van de troon willen stoten. Met de hulp van Bari en een kleine kat probeert Aya beide koninkrijken te beschermen.

De prachtige stemmen van GOT7s PARK Jin-young en singer/songwriter BAEK A-Yeon verheffen dit magische verhaal met een Koreaanse draai. Deze productie van YEON Sanh-ho, de regisseur van het razendpopulaire Train to Busan (2016), belooft een spectaculaire ervaring voor het hele gezin te zijn.

Director

LEE Sung-gang, ofwel “de peetvader van de Koreaanse animatie” staat bekend om meerdere prijswinnende animatiefilms. Hij debuteerde met My Beautiful Girl, Mari in 2002, die hij opvolgde met met het minstens even lovend ontvangen Yobi, The Five Tailed Fox (2007). Na zijn studie op de  Yonsei University begon Lee met korte animatiefilms. Zijn lange animatiedebuut leverde hem de Grand Prix op bij Annecy International Animated Film Festival. Daarmee werd hij de eerste Koreaanse animatie-regisseur die ooit zo’n prijs in de wacht sleepte.


Film Programme 2020 - Programme schedule