Featured Video Play Icon

Saturday Fiction 兰心大剧院

Saturday Fiction 兰心大剧院


Dates & Tickets

Do 5 maart 19:00 – Rialto Bovenzaal TICKETS

Zo 8 maart 21:00 – Rialto Bovenzaal TICKETS

Dutch premiere

Region

China

Language

Mandarin, English, Japanese, French

Subtitles

English

Length

2h 06

Director

LOU Ye

Saturday Fiction 

GONG Li, icoon van de Chinese cinema, geeft een betoverende en elegante performance in Saturday Fiction, een spannende historische thriller die zich afspeelt in het Shanghai van tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze speelt de geprezen actrice Jean Yu, die na een lange afwezigheid terugkeert naar het door Japan bezette Shanghai om te spelen in een theaterstuk van haar oude geliefde (Mark CHAO).

Haar theaterwerk lijkt overigens niet de enige reden voor haar plotselinge terugkeer. Wat is haar werkelijke rol en betrokkenheid in de oorlog? Jean Yu navigeert door een duister cultureel en politiek landschap waar niets is wat het lijkt en oude vrienden zomaar vijanden, soldaten of spionnen kunnen zijn. Wanneer de oorlog lijkt te escaleren vraagt ze zich af of ze een geheim moet onthullen dat het tij van de geschiedenis kan keren.

Director

LOU Ye is geboren en getogen in Shanghai, de stad die hij later zou portretteren in zijn Suzhou River (2000). Na te zijn afgestudeerd aan de Beijing Film Academy, zette hij zijn eerste stappen in de filmindustrie als scenarist, producent en regisseur van korte films. Zijn tweede lange speelfilm Weekend Lover (1995) werd omarmd door zowel publiek als pers en leverde hem de Fassbinder Prize op. In 1997 produceerde hij de TV-serie Super City, waarvoor hij tien van de meest veelbelovende namen uit de ‘Zesde Generatie’ van regisseurs inhuurde. Daarnaast maakte hij festival klassiekers zoals Purple Butterfly (2003), Summer Palace (2006), Spring Fever (2009), Blind Massage (2011) en talloze andere films. 


Film Programme 2020 - Programme schedule