Featured Video Play Icon

Suk Suk 叔.叔

Suk Suk 叔.叔


Dates & Tickets

Donderdag 5 maart 19:05 – Studio/K SK3 TICKETS + DINER

Zaterdag 7 maart 16:40 – Studio/K SK1 TICKETS

Dutch premiere

Region

Hong Kong

Language

Cantonese

Subtitles

English

Length

1h 32

Director

Ray YEUNG

Suk Suk

De zeventig-jarige taxichauffeur Pak (Tai-bo) leidt een schijnbaar normaal leven is gelukkig getrouwd met zijn vrouw. Hoi (Ben YUEN), een vijfenzestig-jarige gepensioneerde weduwe, is ingetrokken bij het christelijke gezin van zijn zoon (LO Chun-yip). Deze mannen, die nooit hun echte seksuele identiteit hebben onthuld, ontmoeten elkaar per toeval op de straten van Hong Kong. Naarmate de wederzijdse gevoelens groeien overwegen de mannen een gezamenlijke toekomst, maar de schaamte die dat bij hun families teweeg zou brengen zitten hun in de weg. Twijfel slaat dus toe.

Ray YEUNGs derde speelfilm is een prachtig vormgegeven, vertederende film over een stel dat worstelt met het vinden van een balans tussen persoonlijk verlangen en de conventionele verwachtingen van hun families.

 

SPECIAL GUEST aanwezig: LO Chun-yip, acteur.

Director

Ray YEUNG is prijswinnende regisseur uit Hong Kong die een groot deel van zijn leven in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten heeft gewoond. In 2000 blies hij nieuw leven in het Hong Kong Lesbian & Gay Film Festival, waar hij nu werkt als filmprogrammeur. LGBTQ+-thematiek is een rode draad in zijn oeuvre. Zijn tweede speelfilm Front Cover (2015) was geselecteerd voor de negende editie van CinemAsia Film Festival.


Film Programme 2020 - Programme schedule