Featured Video Play Icon

Tezuka’s Barbara ばるぼら

Tezuka’s Barbara ばるぼら


Dates & Tickets

Fri 6 March 00:15 – Studio/K SK1 TICKETS + DINER

Sat 7 March 23:50 – Studio/K SK1 TICKETS

Dutch premiere

Region

Japan

Language

Japanese

Subtitles

English

Length

1h 40

Director

TEZUKA Makoto

Tezuka’s Barbara

Tezuka’s Babara vertelt het bizarre liefdesverhaal tussen auteur Yosuke Mikuro (INAGAKI Gorô) en Barbara (NIKAIDO Fumi), een vreemde, seksueel perverse vrouw die hij op straat tegenkomt. Mikuro ontwikkelt een maniakale obsessie met haar en begint daarbij op mysterieuze wijze te hallucineren.

TEZUKA Makoto baseerde deze erotische fantasie op de manga van zijn vader TEZUKA Osamu uit 1974. Het is niet alleen een eigenzinnige en wilde romance, maar ook een sarcastische reflectie op de politieke realiteit van Japan. De samenwerking tussen jazzmuzikant  HASHIMOTO Ichiko en WONG Kar-wai’s cinematograaf Christopher DOYLE (Chungking Express, 1994, In the Mood for Love, 2000) zorgt voor een poëtische verbeelding van erotiek.

Director

TEZUKA Makoto, ook bekend als Macoto TEZKA, is een Japanse film- en anime-regisseur. Hij bestempelt zichzelf als visualist en houdt zich bezig met het scheppen van beelden die voorbij film en animatie streven. Zijn korte film High School Terror (1979), gemaakt tijdens zijn studietijd, was een invloedrijk werk binnen de opkomende Japanse horrorcinema. Speelfilm Hakuchi (1999) was meer dan tien jaar in ontwikkeling, maar leverde hem vele prijzen op, waaronder de Digital Award bij het filmfestival van Venetië.


Film Programme 2020 - Programme schedule