Featured Video Play Icon

The River in Me 大河唱

The River in Me 大河唱


Dates & Tickets

Wo 4 maart 15:15 – Studio/K SK3 TICKETS

Zo 8 maart 19:00 – Rialto Bovenzaal TICKETS

European premiere

Region

China

Language

Mandarin

Subtitles

English

Length

1h 35

Director

KE Yongquan, YANG Zhichun, HE Yuan

The River in Me

Deze documentaire is een muzikale ontdekkingstocht die ons aan de hand van de in Peking gesitueerde Chinese ethno-rockmuzikant Su Yang meeneemt naar zijn woonplaats in Noordwest-China, waar de traditionele kunststromingen Qinqiang, Piying en Huaer vandaan komen. Als een van de resultaten van een drie jaar durend etnografisch project toont deze documentaire hoe de lokale dorpelingen een leven leiden met unieke muzikale en artistieke expressies, en hoe ze worstelen om die tradities in stand te houden.

De film bevat geweldige folklore, in traditionele vorm en als moderne bewerking. Gepaard met de sensuele beelden van het lössplateau en de Gele Rivier uit de regio, toont The River in Me op waarachtige wijze het leven zoals dat in Noordwest-China is: rauw, gepassioneerd en vol levenslust.

Director

HE Yuan is antropologist en documentairemaker. Zijn voornaamste werken Apuda (2011) en Father and Son (2009) zijn op festivals als Festival of Audiovisual Programs (FIPA) en International Film Festival Rotterdam (IFFR) vertoond.

KE Yongquan studeerde onlangs af aan de  School of Journalism and Communication van Tsinghua University. Hij is nu werkzaam als documentairemaker.

YANG Zhichun doet een PhD op de School of Journalism and Communication van Tsinghua University. He nam deel in de productie van meerdere Chinese documentaires, waaronder  Masters in Forbidden City (2016).


Film Programme 2020 - Programme schedule