Featured Video Play Icon

The Ugly Model

The Ugly Model


Dates & Tickets

Za 7 maart 15:00 – Studio/K SK3 TICKETS

Dutch premiere

Region

The Netherlands / USA

Language

English

Subtitles

English

Length

1h 32

Director

Doris YEUNG

The Ugly Model

Uiterlijk, spieren, lef, charisma en zelfvertrouwen, op het eerste ogenblik lijkt de in Philadelphia woonachtige Kevin Tae-jin KREIDER alles te hebben.

Het  Koreaans-Amerikaans pleegkind en fitnessmodel heeft een populaire Instagram account en als model vliegt hij de wereld over voor merken als Men’s Health, Gillette and Abercrombie & Fitch. Maar sinds zijn jeugd heeft hij zich altijd lelijk en ondergeschikt gevoeld als Aziatische man in Amerika. The Ugly Model onderzoekt de paradox van een aantrekkelijke man die het gevoel heeft dat hij zich moet schamen vanwege zijn etniciteit. Waarom kiest Kevin er alsnog voor om mannelijk model te zijn? Die baan draait immers om goedkeuring op basis van uiterlijk vertoon. Zijn etniciteit bepaalt daarbij zijn verkoopbaarheid. Is hij een masochist die zijn hoofd tegen het glazen plafond blijft stoten of is schoonheid enkel een lust voor het oog?

SPECIAL GUEST aanwezig: Pete WU, Bianca KUIJPER (producent) en Doris YEUNG (regisseur). Moderator: Daan VREE.

Director

Doris YEUNG is een Aziatisch-Amerikaanse regisseur uit San Francisco. Ze schreef en regisseerde films in de Verenigde Staten, Azië en Europa en studeerde aan UCLA, American Film Institute en Beijing Film Academy. Haar eerste speelfilm Motherland (2009) speelt zich af in San Francisco en heeft gerenommeerde Chinese en Canadese acteurs Francoise YIP en Kenneth TSANG in de hoofdrol. Motherland werd gekozen als een van de tien beste Aziatisch-Amerikaanse films uit 2009 door Asian Pacific Arts Magazine. The Hollywood Reporter bestempelde YEUNG als “filmmaker to watch”. Haar tweede speelfilm Taxi Stories (2017) werd op meer dan dertig filmfestival over de hele wereld vertoond. YEUNG is de oprichter van CinemAsia Film Festival.


Film Programme 2020 - Programme schedule