The Wayfarers (Raahgir)

The Wayfarers (Raahgir)


Dates & Tickets

Woensdag 4 maart 17:15 – Studio/K SK3 TICKETS + DINER
Zaterdag 7 maart 21:30 – Rialto Bovenzaal TICKETS

Dutch premiere

Region

India

Language

Hindi

Subtitles

English

Length

1h 21

Director

Goutam GHOSE

The Wayfarers (Raahgir)

Ontroerend portret van de ontmoeting tussen twee straatarme vreemden in India die op zoek zijn naar werk, en daarvoor grote afstanden te voet moeten afleggen. Op een ochtend is Nathuni (Tillotama SHOME) op pad als ze Lakhpati (Adil HUSSAIN, Life of Pi, 2012) ontmoet, een geboren zwerver die haar gedurende haar lange trip vergezelt. Om de last van het rondtrekken te verlichten vertellen ze elkaar verhalen, delen hun persoonlijke geschiedenis en komen ook voor elkaar op.

Goutam GHOSE’s roadmovie geeft een intiem en moedig beeld van de lagere klasse uit de Indiase samenleving, en viert de kracht van het uitwisselen van je cultuur en vertellen van verhalen. The Wayfarers is een ode aan menselijk fatsoen en solidariteit, die laat zien hoe simpele, goede daden het leven kunnen veranderen.

 

Director

Goutam GHOSE is een gevestigde naam in regionale Bengaalse cinema. Hij is geboren en getogen in Calcutta, waar hij afstudeerde aan de plaatselijke universiteit. Hij begon zijn carrière in de jaren zeventig als documentairemaker en fotojournalist, voordat hij de stap maakte naar fictiefilms. Dit heeft zijn stijl van sociaal-realistische cinema gevormd, met een nadruk op het leven van de sociale outcasts binnen de Indiase samenleving. 


Film Programme 2020 - Programme schedule