Featured Video Play Icon

The Wild Goose Lake 南方车站的聚会

The Wild Goose Lake 南方车站的聚会


Dates & Tickets

Vrijdag 6 maart 21:45 – Studio/K SK1 TICKETS + DINER

Amsterdam premiere

Region

China

Language

Wuhan dialect

Subtitles

English

Length

1h 53

Director

DIAO Yi’nan

The Wild Goose Lake

Prijswinnende Chinese regisseur DIAO Yi’nan (Gouden Beer voor Black Coal, Thin Ice in 2014) is terug met een broeierige noir-misdaadfilm, deze keer verregend en gedropen in goedkope neon verlichting. Onder die druilerige omstandigheden breekt een gevecht uit tussen lokale gangsters. Te midden van die chaos leggen enkele gangsters en een politieagent het loodje, waardoor antiheld Zhou Zenong (HU Ge) een gezocht persoon wordt aan beide kanten van de wet.

The Wild Goose Lake is DIAO Yi’nan op zijn meest sfeervol, bloederig en enerverend. De film speelde in de prestigieuze competitie van het Cannes Film Festival en won de China Film Critics Association Award.

Director

DIAO Yi’nan is de prijswinnende Chinese regisseur van Uniform (2003), Night Train (2007) en Gouden Beer-winnaar Black Coal, Thin Ice (2014). Na het afstuderen van de Central Academy of Drama in 1962 werkte hij als toneelschrijver en scenarist van films en televisieseries. Zijn nieuwste film The Wild Goose Lake draaide in 2019 in competitie op het filmfestival van Cannes.


Film Programme 2020 - Programme schedule