Yellow Ribbon 당신의 사월

Yellow Ribbon 당신의 사월


Dates & Tickets

Vrijdag 6 maart 17:00 – Rialto Bovenzaal TICKETS

Zondag 8 maart 17:20 – Studio/K SK3 TICKETS

International premiere

Region

South-Korea

Language

Korean

Subtitles

English

Length

1h 27

Director

JU Hyun-sook

Yellow Ribbon

Zuid-Korea, 16 april 2014. Een veerboot met 476 passagiers en bemanningsleden aan boord is onderweg van Incheon naar Jeju. Het schip zinkt en 304 mensen, waarvan 250 middelbare scholieren, verdrinken in zee. Het zinken van de MC Sewol ontketende een wijdverspreide sociale en politieke beweging binnen Zuid-Korea, gericht aan de kapitein van de veerboot, de rederij en de gehele PARK Geun-hye regering voor hun dramatisch verlopen reddingsplan.

Vijf jaar later schetst regisseur JU Hyun-sook een beeld van Zuid-Korea’s nationale trauma door het volgen van vijf personen die allen hun eigen herinneringen en littekens delen over die fatale ochtend. Yellow Ribbon is een urgente en ontroerende documentaire die een unieke inkijk geeft in de nasleep van een van Zuid-Korea’s meest gevoelige trauma’s uit de recente geschiedenis.

 

SPECIAL GUEST aanwezig: prof. dr. Remco BREUKER, hoogleraar Korea Studies aan de Universiteit Leiden. (Zondag 8 maart, 17:20 Studio/K SK1)

Director

JU Hyun-sook is een documentairemaker afgestudeerd aan de Korean National University of Arts. Ze is bekend van o.a. It Goes On – The Undocumented is Documented (2004), Death or Leave (2004), She Is (2007), The Place (2014) en Red Brick (2017).


Film Programme 2020 - Programme schedule