The Great Buddha+ (Taiwan) regisseur

HUANG Hsin-Yao is een Taiwanese filmmaker die bekend staat om zijn satirische toon en humorvolle manier van vertellen die hij gebruikt om de dromen en teleurstellingen van de jeugd weer te geven en de absurde situaties van het leven. Hij begon als documentairemaker met films als Bluffing (2005), winnaar van de Best Documentary bij de Golden Harvest Awards; Nimbus (2009), winnaar van de juryprijs op het Taiwan International Documentary Biennale, Best Cinematography bij de Golden Harvest Awards en nog diverse andere internationale filmprijzen; en Taivalu (2010) , winnaar van de Grand Prize en Best Documentary bij de Taipei Film Awards. THE GREAT BUDDHA (2014) is HUANG Hsin-Yao’s eerste korte speelfilm, en is een stijlvolle en grappige film noir-thriller over de de sociale en financiële ongelijkheid in Taiwan. HUANG Hsin-Yao’s (korte) speelfilmdebuut werd lovend ontvangen en vijf Golden Horse awards (Best New Director, Best Adapted Screenplay, Best Cinematography, Best Original Film Score en Best Original Film Song), de NETPAC Jury Award op TIFF, en genomineerd voor Best Live Action Short Film bij de Golden Horse Awards 2015.

“Ik heb altijd al het verhaal willen vertellen over een vergeten plek of over de mensen in het zuiden van Taiwan. Ik heb het gevoel dat de komische weergave van Taiwanese mensen op televisie of in film vaak niet de ware aard van ons leven overbrengt. Veel komische belevenissen in ons leven, wanneer zij in films worden weergegeven liggen wij in een deuk. Maar soms heb ik het idee dat juist deze komische belevenissen uit een bedroefdheid voortkomen. We kunnen er alleen naar kijken, terwijl wij door gaan met ons leven. Soms als we ons hulpeloos voelen kan dit een manier van ermee omgaan zijn.”

Hsin-yao Huang zal aanwezig zijn voor Q & A na de vertoning van THE GREAT BUDDHA + op donderdag 8 maart 16:15 uur, vrijdag 9 maart 18:45 uur en zaterdag 10 maart om 17:00 uur.

  • The-Great-Buddha-Plus-Movie-CinemAsia-2018
    The Great Buddha+ 大佛普拉斯

Films

THE GREAT BUDDHA+ (2017), director
CLOUD NATION (documentary, 2015), director
THE GREAT BUDDHA (short, 2014), director
A-LI 88 (documentary, 2013), director
TAIVALU (documentary, 2010), director
NIMBUS (documentary, 2009), director
TAICHUNG 9×9 (documentary, 2006), director
BLUFFING (documentary, 2005), director
DOG WITH MAN (documentary, 2002), director
SEAMAN (documentary, 2000), director