Joko Anwar, schrijver en regisseur van SATAN’S SLAVES

 

Joko Anwar, geboren op 3 januari 1976 in Medan, North Sumatera, is een door internationale filmpers geprezen filmschrijver en regisseur.

De eerste film die hij schreef, ARISAN! (2003) won vele prijzen in binnen- en buitenland en werd geprezen als een baanbrekende film in Indonesië. Zijn regiedebuut, JANJI JONI (JONI’S PROMISE, 2005) is een vrolijke komedie, met positieve kritieken overladen door internationale critici. Zijn daarop volgende film, het genre-bending KALA (2007), werd uitgeroepen tot een van de beste films van het jaar door Sight and Sound Magazine. Zij noemde hem als één van de slimste filmmakers in Azië. Zijn derde speelfilm, PINTU TERLARANG (FORBIDDEN DOOR, 2009) won de hoofdprijs op Puchon International Fantastic Film Festival en werd wederom internationaal geprezen. Zijn volgende film, MODUS ANOMALI (2012) schopte het tot de internationale markt en ontving ook vele lofuitingen van critici. Zijn A COPY OF MY MIND (2015) draaide op Venice International Film Festival en het Toronto International Film Festival in 2015.

SATAN’S SLAVES

PENGABDI SETAN (SATAN’S SLAVES) is zijn eerste horrorfilm. De film die vorig jaar uitkwam, brak het record als de meest succesvolle Indonesische horrorfilm aller tijden en werd verkocht aan meer dan 42 landen. De film won de meeste prijzen op het Indonesian Film Festival, de Indonesische equivalent van de Oscars. De film registreerde tevens de hoogste opbrengst als Indonesische film die in andere landen is uitgebracht, waaronder in Maleisië.

Joko Anwar is jurylid van het Competitie Programma van CinemAsia 2018. Tijdens het CinemAsia Film festival zal Joko Anwar aanwezig voor Q&A’s na de screening van zijn film. Check het film programma voor de exacte data en tijden.

  • Satan's Slaves (Pengabdi Setan)

Films

ARISAN! (2003), schrijver
JANJI JONI (JONI’S PROMISE) (2005), schrijver/regisseur
JAKARTA UNDERCOVER (2006), schrijver
KALA (DEADTIME) (2007), schrijver/regisseur
QUICKIE EXPRESS (2007), schrijver
FIKSI (2008), schrijver
PINTU TERLARANG (FORBIDDEN DOOR) (2009), schrijver/regisseur
MODUS ANOMALI (2012), schrijver/regisseur
A COPY OF MY MIND (2015), schrijver/regisseur
HALFWORDS (TV-SERIES, 2015), director
PENGABDI SETAN (SATAN’S SLAVES) (2017), schrijver/regisseur