Beste Film, Beste Regisseur en Beste Performer

Na een vol zesdaags programma met de beste moderne Aziatische cinema en meer, komt er op zondag 11 maart officieel een einde aan de 11de editie aan het CinemAsia Film Festival. We sluiten het festival in stijl af met een speciaal event, waar we de slot film A BETTER TOMORROW 2018 vertonen. Voorafgaand aan de filmvertoning wordt de Jury en Student Award uitgereikt.

De winnaar van de Jury Award wordt bepaald door een gerenommeerd jurypanel, die gezamenlijk de film kiezen die voldoet aan de criteria van de Competitie Selectie. De nadruk ligt hierbij vooral op de visie en stem van de filmmaker.

De genomineerden strijden om de prijs voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Performer. De twee laatstgenoemde prijzen worden dit jaar voor het eerst uitgereikt. CinemAsia eerst op deze manier de creatieve excellentie van filmmakers en geeft de grote poule van acteertalent uit Azië meer bekendheid onder het Europese publiek. De winnaars van de Competitie worden tijdens de afsluitingsceremonie op zondag 11 maart bekend gemaakt.

Dit jaar wordt de CinemAsia Film Festival Jury gevormd door schrijver en regisseur Joko Anwar, samen met de prominente Nederlandse filmregisseur Martin Koolhoven en filmfestivalprogrammeur Vanja Kaludjercic.

Best Film – Bad Genius (Nattawut Poonpiriya)

Deze intens spannende en tegelijkertijd vermakelijke film verraste ons met zijn intelligente en frisse interpretatie van het zogenaamde heist genre. De regisseur heeft een uitzonderlijk talent in het maken van films. Hij neemt ons mee naar de complexe wereld van academia en corruptie in Thailand en dat met scherpzinnigheid en een flinke dosis humor. De CinemAsia Best Film Award 2018 wordt toegekend aan Bad Genius, geregisseerd door Nattawut Poonpiriya.

Best Director – JANG Joon-hwan (1987: When the Day Comes)

Deze regisseur navigeert moeiteloos en in een up-beat tempo tussen zeer verschillende personages en verhaallijnen. De actie, romance, spanning maar ook vleugjes komedie. Dit werkt allemaal en past ook nog eens perfect bij het meeslepende verhaal over een beslissend jaar in de recente Zuid-Koreaanse geschiedenis. De CinemAsia Best Director Award 2018 wordt toegekend aan Jang Joon-hwan, de regisseur van 1987: When the Day Comes.

Best Performer  – Kaung Myat Thu (Passage of Life)

Deze editie van CinemAsia werd gekenmerkt door prachtige acteer prestaties, maar één acteur overtuigde ons in het bijzonder. Ondanks zijn zeer jonge leeftijd was hij in staat om een brede scala aan emoties met de grootste overtuiging over te brengen. Wij zijn er zeker van dat zijn talent vele deuren voor hem zal openen en zijn erg trots hem deze Award toe te kennen. De CinemAsia Best Actor Award 2018 wordt toegekend aan de acht jaar oude Kaung Myat Thu. Hij speelt de oudste zoon in de prachtige film Passage of Life van
Akio Fujimoto.

Voorgaande Winnaars

2017: DIAMOND ISLAND (Davy CHOU | Cambodja, Duitsland, Qatar, Thailand)
2016: ZINNIA FLOWER (Tom Shu-Yu LIN | Taiwan)
2015: THE COFFIN IN THE MOUNTAIN (XIN Yukun | China)
2014: NIGHT FLIGHT (LEESONG Hee-il |Zuid Korea)

  • The-Great-Buddha-Plus-Movie-CinemAsia-2018
    The Great Buddha+ 大佛普拉斯
  • In Your Dreams 以青春的名義
  • Passage of Life 僕の帰る場所
  • Please/Care
  • Bad Genius
  • 1987: When the Day Comes
  • The Seen and Unseen (Sekala Niskala)
  • Posesif