LGBTQ special

LGBTQ, Specials

Het programma van dit jaar gaat verder dan persoonlijke verhalen en onderzoekt bredere thema’s invloed hebben op de LGBTQ-identiteit en -ervaring, zoals de LGBTQ-posities in de Aziatische samenleving binnen de context van wettelijke rechten, bescherming, structurele ongelijkheid. Het programma onderzoekt hoe deze factoren van invloed kunnen zijn op hun persoonlijke levens.

Azië achterop

Nederland is het eerste land ter wereld dat het huwelijk tussen partners van hetzelfde geslacht legaliseert. Azië daarentegen is nog steeds het enige continent in de wereld zonder één land dat het homohuwelijk erkent, ondanks de inspanningen van activisten, politici en maatschappelijke organisaties. Hopelijk kan 2019 het begin zijn van een belangrijke doorbraak voor LGBTQ-rechten in Azië.

LBTQ-filmprogramma

CinemAsia wil dit historische moment omarmen door een steeds inclusiever filmprogramma samen te stellen:

Dear Ex (Taiwan)
Rainbow Sunset (de Filippijnen)
Fish Bones (VS)
Turning 18 (Taiwan)
First Night Nerves (Hong Kong)

En de speciale back-to-back vertoning van trans-centrische films: The Rib (China) en Tracey (Hong Kong).

Exhibition Our Lives Elswhere

Als aanvulling op het filmprogramma is er de tentoonstelling Our Lives Elsewhere, die van 1 maart tot 10 maart te zien is in NeverNeverLand. De tentoonstelling toont het werk van de interdisciplinaire kunstenaar Jonathan Ho en fotograaf Xiaoxiao Xu. Beiden zijn queer en Aziatische kunstenaars, gevestigd in Nederland. Zij zijnen gesprek met het groeiende Queer / Asian Archive, waar materiaal wordt verzameld via een online open call en de bijdrage van het IHLIA Archive.

Bezoek Facebook

Wij hopen u te mogen verwelkomen op het openingsevenement van de tentoonstelling Our Lives Elswhere op de avond van 1 maart, georganiseerd door Sanne Pols bij NeverNeverLand! Bezoek onze Facebook pagina voor meer informatie.