Beste Film voor een regie debuut

Sinds onze 10e editie beoordelen studenten het werk van regisseurs van wie het regie debuut op het festival draait. Zij reiken de Student Award uit aan de beste film, welke vertoond wordt tijdens CinemAsia on Tour 2018 aankomende mei.

De leden van de Student Jury zijn echte filmfanaten. Stuk voor stuk zijn ze gemotiveerd om hun visie op Aziatische film te delen. Tijdens het festival kijken de juryleden acht lange speelfilms en ontmoeten ze filmmakers uit zowel Nederland als Azië.

Student Jury Award 2018 for Best First Time Director

De Student Jury verkoos unaniem de regisseur Huang Hsin-yao van de film The Great Buddha+ als Best First Time Director van CinemAsia 2018.

“Deze uitstekende cinematografie is rijk aan details en geweldige composities. De nauwgezette opbouw van het verhaal door de regisseur biedt het publiek ruimte voor interpretatie en verbeelding. De donkere humor van de personages creëert een scherp beeld van het menselijk leven. De esthetiek en stijl van de verhaallijn vullen elkaar consequent aan in het engageren en distantiëren van het publiek. Het gedurfde gebruik van zwart-wit contrasteert met de kleurrijke kijkjes in het leven van de rijken en visualiseert de discrepantie tussen de uiteindes van de samenleving.”

Voorgaande Winnaars

2017: MAD WORLD (WONG Chun | Hong Kong)

 

Jori Snels

Jori Snels is een onderzoeksmasterstudent Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam en een onderzoeksassistent bij Amsterdam Center for Globalisation Studies (ACGS). Ze specialiseert zich in eigentijdse Chinese visuele cultuur en heeft onderzoek gedaan in Beijing en Shanghai. In het verleden heeft ze gepubliceerd over de alternatieve kunstpraktijk in de DDR en heeft ze twee tentoonstellingen mee gecureerd bij The Wende Museum in Los Angeles. Momenteel werkt ze aan een onderzoeksproject over Chinese sciencefictionfilms en digitale kunst.

Chew Jern Ken

Ken is from Malaysia and he has been in the Netherlands for three years. Currently, he is pursuing a Communication Science degree at University of Amsterdam. On a regular basis, Ken focuses on equipping himself through his university curriculum. His main academic routine aside, he has a heart for local community initiatives and passion for his photo-storytelling pastime.

Having brought up in an Asian environment for most of his life, Asian movies are very much close to heart for Ken. While he enjoys maximizing his time abroad with learning about local cultures and blending into them, occasional treats to familiar home cultures are certainly heart-warming, especially for one who is miles away from homeland like Ken.

Sofie Keijzer

Mijn naam is Sofie Keijzer, ik ben een student aan University College Amsterdam waar ik op dit moment film, kunst en psychologie studeer. Mijn passie voor film komt uit mijn jeugd en mijn interesse in theater en performance. De laatste jaren ben ik naar Taiwan gereisd waar ik meer diversiteit in film  en de schoonheid van Aziatische Cinema heb leren kennen.  De variëteit van verhalen is iets wat naar mijn mening soms een beetje mist hier in Nederland, en dat is waarom ik erg veel zin heb om deel te zijn van de Cinemasia studenten jury. Ik kijk uit naar nieuwe regisseurs en hun visie op de wereld.