Calligraphy

Yu Tsu Huang is graphic designer en images researcher. Zij is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven; zij is gevestigd in Eindhoven. Haar werken bestaan uit oosterse kalligrafie die als wanddecoratie of in schilderijlijsten kunnen worden gepresenteerd. Maar ook uit haar kunstwerken waarin zij de Taiwanese identiteit onderzoekt: Nieuw Taiwanese Portret. Ze is een getalenteerde graphic designer met gevarieerd aanbod van artworks waarin zij cultuur en identiteit onderzoeken. Zowel Yu Tsu Huang’s speciale kalligrafie als New Taiwanese Portrait worden geëxposeerd tijdens CinemAsia On Tour TAIWAN FOCUS.

Wanneer

12 tot en met 14 October in Natlab Eindhoven

Gespiegelde Kalligrafie

“Met een levendige fantasie kan men in steden wonen en het gevoel hebben dat je in de bergen bent. Met fantasie de wolken volgend, kan je een levende hel veranderen in een sprookjesachtig eiland”.

Deze nieuwe installatie gaat verder dan de grenzen van de traditionele schilderkunst met inkt; peinst over een conceptueel kader; en verkent de filosofische onderbouwing van de inktschilderkunst. Geïnspireerd door het onderstaande  citaat uit “Quiet Dream Shadows”, een verzameling korte en esthetische essays van Zhang Chao, belichaamt Yu Tzu Huang de hedendaagse “Mirrored Calligraphy” door een buitenstaander in de samenleving te zijn. Zij observeert rustig de drukke samenleving vanaf de andere kant van de spiegel (parallelle wereld). “Mirrored Calligraphy” was spiegelschrift, geschreven in de richting, die het omgekeerde is van de oorspronkelijke Chinese kalligrafie. Ze gelooft dat men iets vanuit een ander gezichtspunt onder ogen kan zien, en dat men het leven gemakkelijker en rustiger kan observeren dan ooit tevoren. ” Ze gelooft dat men iets vanuit een ander gezichtspunt onder ogen kan zien, en dat men het leven kan opfrissen en gemakkelijker kan maken.

 

Contemporary Ink Art

「胸藏丘壑,城市不異山林;興寄煙霞,閻浮有如蓬島。」
“In possession of a lively imagination, one can live in the cities and feel like one is in the mountains, and following one’s fancies with the clouds, one can convert the living hell into the fairy island.”
「能閒世人之所忙者,方能忙世人之所閒。」
“Only those who take leisurely what the people of the world are busy about can be busy about what the people of the world take leisurely.”
「居城市中,當以畫幅當山水,以盆景當苑囿,以書籍當朋友。」
“A man living in the city must make scrolls of painting serve as a natural landscape, have flower arrangements in pots serve as a garden, and have books serve as his friends.”

About design artist Yu Tzu Huang

Yu Tsu HuangYu Tzu Huang is een Eindhovense graphic designer en images researcher, die werkt in het geïntegreerde domein van design en beeldende kunst, met een bijzondere interesse in cultureel identiteitsonderzoek, het analyseren van informatie en de politieke dimensie in grafisch ontwerp. Tijdens haar studie MA Information Design aan de Design Academy Eindhoven (DAE) experimenteerde en ontdekte zij haar projecten via haar persoonlijke design methoden. Na haar afstuderen aan DAE won ze de Dutch Design Talents met haar afstudeerproject BURNING AND REBIRTH (Paspoort project).

Pers
2018 Dutch contemporary graphic design talks, Oranje Express, Nederland
2017 Fontanel Dutch Design Talents, Nederland
2017 3D face passport highlights Taiwan’s identity, Liberty Times (Newspaper), Taiwan
2017 Designing passort, Yu-Tzu Huang won the Dutch Design Talents, The Central News Agency, Taiwan
AWARDS
2018 Golden Pin Design Award, Taiwan
2018 Golden Pin Design Award Nominate, Taiwan
2017 Fontanel Dutch Design Talents, Nederland
2017 Discipline Packaging, IF Design Award 2017, Duitsland
2014 Merit, HOW International Design Awards, Verenigde Staten