Asian Futurism

Asian Futurism Diner

Asian Futurism Diner is een diner op maat dat jou naar het Azië van het jaar 2068 brengt. Het voortreffelijke 3-gangen diner wordt gepresenteerd door twee Taiwanese kunstenaars: Kuang-Yi Ku en Pei-Ying Lin. Volg de instructies van deze kunstenaars, je krijgt een voorproefje van futuristisch Azië. Met inbegrip van innovatieve traditionele Chinese geneeskunde en denkbeeldige virussen. Meer informatie & tickets voor Asian Futurism Diner.

Over design artist Pei-Ying won

Pei-Ying Lin is een in Nederland gevestigde Taiwanese kunstenaar/ontwerper die werkt vanuit Mediamatic, Waag Society, Vrij Universiteit en PuntWG. Ze heeft een MA degree in design interactions aan het Royal College of Art en een BSc in life science aan de National Tsing Hua University.

Pei-Ying Lin’s werk richt zich op de combinatie van wetenschap en de menselijke samenleving door middel van artistieke methoden. Ze is vooral geïnteresseerd in het creëren van een gemeenschappelijke discussiegrondslag voor verschillende culturele perspectieven. De laatste tijd richt ze zich op het manipuleren van de grens tussen onzichtbaar/zichtbaar en leven/niet-leven.

Pei-Lin won:

  • De Honorary Mention in de categorie Hybrid Arts tijdens Ars Electronica 2015
  • Professional Runner Up in Speculative Concepts van de Core 77 Awards 2015
  • BioArt and Design Award 2016
  • Zij maakte deel it van de eerste groep Taiwanese kunstenaars in het programma van Accelerate@CERN.
  • Haar project PSX Consultancymaakt deel uit van de permanente collectie van het Museum of Architecture and Design, Slovenië.