Nog één keer zijn de beste films van onze afgelopen negende editie te zien tijdens The Best of CinemAsia op zaterdag 16 april in Rialto.

Op deze avond vertonen wij de Tiger Beer Jury Award Winnaar ZINNIA FLOWER van Tom Shu-Yu Lin en de Audience Choice Award for Best Documentary THE BIRTH OF SAKÉ van Erik Shirai.

Double Bill Tickets
Wie beide films wil zien, kan een double bill-ticket kopen. Je betaalt dan voor beide films samen €17,50 in plaats van €20,00. Klik hier

Food & Film 

Uiteraard kan je ook tijdens The Best of CinemAsia genieten van Aziatische (fusion) cuisine. Speciaal voor The Best of CinemAsia komt het nieuwe food concept ForQ met een gevarieerd menu met als basis Taiwenese bao’s. Er is een keuze tussen:

  • bao met hertenstoof, knolselderij frietjes en chocolade jus
  • bao met pulled spicy chicken en coleslaw 
  • bao met zoete aardappel, rucola en tzatziki dressing

De boa’s worden geserveerd met wortelkoriander soep.

fotos_broodjes

Online voorverkoop van de food ticket is €8,00 – stuur hiervoor een email aan forq.info@gmail.com met onderwerp “The Best of CinemAsia Food” en vermeld in de mail je volledige naam, telefoon nummer en het aantal food tickets die je nodig hebt. Je ontvangt als bevestiging een voucher die je op de dag zelf inlevert bij de caterer. Betaling geschiedt op de dag zelf met PIN of contant. 
Food tickets kunnen ook op de dag zelf in het theater gekocht worden voor €9,00 (PIN of contant). 

Zinnia-Flower_Still_4

Regisseur: Tom Shu-Yu Lin
Duur: 95 minuten
Taal: Mandarijn (met Engelse ondertiteling)
Land: Taiwan
Jaar: 2015
Trailer

Door een fataal auto ongeluk in Taipei verliest Wei (Shih Chin-Hang) zijn zwangere vrouw, en Ming (Karena Lam) haar verloofde. Volgens Boeddhistisch gebruik krijgen beide nabestaanden 100 dagen om te rouwen om hun geliefden, maar zijn vullen dat ieder op hun eigen manier in. Ming probeert steun te vinden in een vakantie naar Okinawa, die ze als huwelijksreis gepland had, terwijl Wei bij de pianostudenten van zijn overleden vrouw langsgaat om het ongebruikte lesgeld terug te geven. Wanneer de 100e rouwdag nadert, vragen beide verloren zielen zich af of de tijd hun wonden ooit zou kunnen helen.

Klik hier voor meer informatie 

Klik hier voor het juryrapport 

2_Birth_of_Sake_Erik_Shirai.jpg

Regisseur: Erik Shirai
Duur 94 minuten
Taal: Japans, Engels (met Engelse ondertiteling)
Land: Japan/USA
Jaar: 2015
Trailer

Hoewel sake de nationale Japanse drank is en ook daar buiten steeds populairder is geworden, wordt de al 2000 jaar oude drank nog steeds met veel mysterie omringd. Tedorigawa, gelegen in het noorden van Japan, wordt beschouwd als een van de beste sake-brouwers van het land. Op deze 144-jaar oude brouwerij werkt een kleine, maar zeer toegewijde groep ambachtslieden die zich jaarlijks zes maanden van de buitenwereld afsluiten om de beste sake te kunnen creëren die er bestaat: daiginjo. Door de veranderende voorkeuren van de consument en het teruglopende aantal toegewijde werknemers wordt het echter steeds moeilijker dit vol te houden.

Klik hier voor meer informatie

Bezoekers van The Birth of Saké worden na afloop van de film getrakteerd op een heerlijke shot saké gesponsord door Sakelicious