Chin. Ind. Life Behind the Serving Hatch

TICKETS
Rialto VU - Zo 10 maart, 12:00 + Q&A

Nu de Chinees-Indische restaurants steeds meer aan het verdwijnen zijn is het debuut van Yan Ting YUEN steeds meer een historisch document aan het worden. De Nederlands-Chinese regisseur maakte aan het begin van deze eeuw een filmportret van de familie Ho die een restaurant hadden in het dorp Zeist. Dankzij haar Chinese achtergrond lukte het haar door te dringen tot achter het doorgeefluikje van een van die ontelbare Chinese restaurants, waar Chinese immigrantenfamilies hun dagelijkse brood verdienen. De film is opgezet in vier delen (de vier jaargetijden), die parallel lopen met het Kantonese Operaverhaal De keizerlijke bloem. Het echtpaar Ho heeft elkaar dan ook leren kennen bij de Kantonese Opera in Hongkong. Tijdens de dagelijkse routine van het restaurant vertellen ze over hun kleurrijke en destijds veelbelovende artistieke (film)verleden en de nog steeds aanwezige, maar schijnbaar onmogelijk te verwezenlijken ambities.

Jaar:
2001
Regisseur:
Yan Ting YUEN
Cast:
Ho Family
Land:
The Netherlands
Lengte:
50'
Taal:
Cantonese, Dutch
Ondertiteling:
English