Martijn te Pas

Van 2000 tot 2019 maakte Martijn te Pas onderdeel uit van IDFA als senior programmer. Ook was hij adviseur voor het IDFA Bertha Fonds en las hij projecten voor het IDFA Forum. Martijn was tussen 2007 en 2013 documentair adviseur van het Nederlandse Mediafonds. Onlangs verhuisde hij van Amsterdam naar Stockholm en startte e u R O P E doconsultancy. In 2020 was hij gast documentaire programmer bij Nordisk Panorama. Momenteel is hij festival- en adviseur en programmer voor MIRAGE in Oslo en programma-adviseur van Sheffield DocFest. Martijn is alumnus van EAVE en Sources 2, geeft soms documentaire gastlessen en schrijft voor Business Doc Europe.

 

Taiki Sakpisit

Taiki Sakpisit is een Thaise filmmaker en beeldend kunstenaar. Hij gebruikt de technieken en de geschiedenis van de cinema om het roerige verleden van Thailand te ontrafelen. In zijn experimentele films komt een subtiel maar onmiskenbaar politiek engagement terug. Zijn werk onderzoekt de onderliggende spanningen en conflicten, en het gevoel van anticipatie in het hedendaagse Thailand, door middel van nauwkeurige en zintuiglijk overweldigende audiovisuele assemblage met een breed scala aan geluiden en beelden. Zijn speelfilm The Edge of Daybreak (2021) ging op het IFFR in première in de Tiger Awards Competitie en won de FIPRESCI prijs. Momenteel is hij artist in residence aan de Rijksakademie.

 

Suzanne van Voorst

Suzanne van Voorst werkte in verschillende functies binnen de Nederlandse filmindustrie. Ze was uitvoerend producent bij filmcollectief Amsterdams Stadsjournaal en de opvolger, Yuca Film. In 1992 startte zij haar eigen bedrijf, Ariel Film, waarbinnen zij documentaires en speelfilms produceerde. In 2000 werd ze commissielid speelfilm bij het Film Fonds, en daarna lid van de Raad voor Cultuur. Van 2006 tot 2015 was ze creatief producent bij IDTVDocs; van 2015 tot 2021 consulent documentaire bij het Nederlands Filmfonds. Ze bekleedde diverse advies- en bestuursfuncties. Sinds haar pensionering in 2021 is ze actief als freelance documentaire adviseur.