Locatie: Studio K 
Datum: 6 tot 10 maart
VR Showcase: A Journey through Virtual Asia

In 2024 lanceert CinemAsia het eerste XR-programma VIRTUASIA, waarmee het Nederlandse publiek kennis kan maken met de beste meeslepende werken uit VR/XR-grootmachten  als Zuid-Korea, Taiwan en Japan.

Bereid je voor om voorbij de rand van je stoel te gaan en rechtstreeks in de werelden en culturen  te duiken die je voorheen alleen op festivalschermen zag. Zet de headsets op en betreed samen met ons de ongelooflijke nieuwe werelden.

 

Gina Kim’s US Military Comfort Women Trilogy

In 2017 heeft Gina KIM, een befaamde Zuid-Koreaanse filmmaker, zich gewend tot immersieve technologie om verder onderzoek te doen naar de kwestie van de ethiek van representatie. KIM trilogie over de Amerikaanse militaire troostvrouwen transformeert het controversiële onderwerp van misdaden door Amerikaanse militairen gestationeerd in Zuid-Korea tot een ervaring van de toeschouwer. Het eerste deel van de trilogie, Bloodless (2017), opgenomen in de daadwerkelijke militaire bordeel, won meerdere prijzen, waaronder de Best VR Story Award op het 74e Internationale Filmfestival van Venetië. Filmmaker Magazine koos Bloodless als de beste VR-vertelling van 2017 en prees de film als een “12 minuten durende immersieve sensatie”. Het eerste deel werd gevolgd door Tearless in 2020, en Comfortless in 2023. Samen vormen de drie werken een van de meest indrukwekkende projecten in VR, waar we ongelooflijk trots op zijn om ze te presenteren in de vorm van een toegewijde retrospectieve in het hart van ons eerste Virtuasia-programma.