A Song Sung Blue

TICKETS

Studio/K - Wo 6 maart, 21:15 - UITVERKOCHT
Rialto De Pijp - Za 9 maart, 19:00

Wanneer haar moeder voor werk naar het buitenland vertrekt, wordt de verlegen 15-jarige Xian naar haar vervreemde vader gestuurd en komt ze met hem samen te wonen in zijn excentrieke fotostudio. Hier ontmoet Xian haar vaders vrijgevochten en rebelse stiefdochter Mingmei. Ondanks hun tegenovergestelde persoonlijkheden ontstaat er een onwaarschijnlijke relatie tussen hen. Samen verkennen ze hun levens en verlangens onder de zomerzon. 


A Song Sung Blue weet de aandacht van het publiek te trekken met een tedere en dynamische portrettering van twee jonge vrouwen die op de drempel van volwassenheid staan. Met haar unieke kijk op volwassenheid weet ze de aandacht van de kijker vast te houden. Met haar debuutfilm richt regisseur GENG Zihan haar camera op gebaren, uitdrukkingen en een langdurige aanraking meer zegt dan woorden. 

Genomineerd voor de Caméra d’Or en Queer Palm in de 2023 Directors’ Fortnight in Cannes, roept A Song Sung Blue een jeugd op waarin alles mogelijk lijkt, met alle  schoonheid en pijn die erbij hoort.

Jaar:
2023
Regisseur:
GENG Zihan
Cast:
ZHOU Meijun HUANG Ziqi LIANG Jing LIANG Long
Land:
China
Lengte:
92'
Taal:
Mandarin, Korean dialect
Ondertiteling:
English