LantarenVenster Rotterdam – 16 mei – CinemAsia on Tour 2024

CinemAsia on Tour 2024 continues in LantarenVenster, Rotterdam on Thursday 16 May! We are bringing ASOG Seán DEVLIN, which received a Special mention from the Jury, to LantarenVenster.

SYNOPSIS

In de nasleep van de Super Typhoon Haiyan in 2013, begint de recent werkloos geworden Jaya, een voormalige cabaretier en docent, aan een reis door de Filipijnen in de hoop de queer schoonheidswedstrijd en geldprijs te winnen. Diens eenzame reis wordt onderbroken wanneer Arnel diens pad kruist, een student die in de zoektocht naar familie dezelfde richting op gaat. Wat volgt is een fascinerende verhaal van een onwaarschijnlijk duo dat probeert hun leven weer op de rit te krijgen. Co-schrijver en regisseur Seán DEVLIN schetst een intrigerend portret van Jaya’s wereldbeeld, waarbij urgent commentaar op kolonialisme, transfobie, land diefstal en klimaatverandering wordt gecombineerd met rijke symboliek die naar de Filipijnse mythologie en geschiedenis verwijst.

Deze unieke, hybride documentaire, uitvoerend geproduceerd door auteur Alan CUMMING en schrijver-regisseur Adam MCKAY (The Big Short, Don’t Look Up) werpt licht op de impact van klimaatverandering in de Filipijnen en de onbreekbare kracht van Filipijnse solidariteit met en flinke dosis, humor, urgentie en bovenal liefde.

PANEL

Duik dieper in de boeiende wereld van de Filippijnse cinema met een panelgesprek na de vertoning van “Asog”. Samen met twee Filipijnse filmmakers/creatieven verkennen we thema’s als culturele representatie, activisme en het filmmaken proces. Krijg inzichten in de toekomst van de Filippijnse cinema en de impact van “Asog” op de industrie.

Miguel Luis
Documentaire regisseur & fotograaf

Miguel is een fotograaf, filmmaker en algeheel creatief persoon. Hij bracht zijn jeugd door in Manila, zijn vroege volwassenheid in Californië, en de laatste paar jaar in Amsterdam. Waar heeft dat toe geleid? Afgezien van een heleboel identiteitsgerelateerde verwarring, heeft het hem ook een vrij uniek perspectief gegeven op cultuur, thuis en wat het betekent om ergens bij te horen. Onderweg heeft hij geleerd zich aan te passen aan zijn omgeving, te luisteren voordat hij spreekt, en ideeën aan te passen op basis van het specifieke doelpubliek.

Tessa Malalo-an Fabiosa (TING)
Muzikant en Singer-songwriter

TING is geïnspireerd door de ziel, waarbij ze de geesten van haar Filipijnse wortels laat doorklinken in het genre. Haar uptempo en relaxte melodieën brengen een boodschap van melancholie en zelfbevrijding. TING bereikt de harten van luisteraars met een krachtige stem die wijsheid en kwetsbaarheid uitdraagt.

TICKETS
LantarenVenster Rotterdam - Do 16 mei, 19:00

LOCATION

Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier)
3072 MD Rotterdam

Taal
Tagalog, Waray, met Engels ondertiteling

Lengte
101 mins

Land
Canada, Philippines

Jaar
2023

Regisseur
Seán DEVLIN

 

 

LantarenVenster Rotterdam – 16 mei – CinemAsia on Tour 2024

CinemAsia on Tour 2024 continues in LantarenVenster, Rotterdam on Thursday 16 May! We are bringing ASOG Seán DEVLIN, which received a Special mention from the Jury, to LantarenVenster.

SYNOPSIS

In de nasleep van de Super Typhoon Haiyan in 2013, begint de recent werkloos geworden Jaya, een voormalige cabaretier en docent, aan een reis door de Filipijnen in de hoop de queer schoonheidswedstrijd en geldprijs te winnen. Diens eenzame reis wordt onderbroken wanneer Arnel diens pad kruist, een student die in de zoektocht naar familie dezelfde richting op gaat. Wat volgt is een fascinerende verhaal van een onwaarschijnlijk duo dat probeert hun leven weer op de rit te krijgen. Co-schrijver en regisseur Seán DEVLIN schetst een intrigerend portret van Jaya’s wereldbeeld, waarbij urgent commentaar op kolonialisme, transfobie, land diefstal en klimaatverandering wordt gecombineerd met rijke symboliek die naar de Filipijnse mythologie en geschiedenis verwijst.

Deze unieke, hybride documentaire, uitvoerend geproduceerd door auteur Alan CUMMING en schrijver-regisseur Adam MCKAY (The Big Short, Don’t Look Up) werpt licht op de impact van klimaatverandering in de Filipijnen en de onbreekbare kracht van Filipijnse solidariteit met en flinke dosis, humor, urgentie en bovenal liefde.

PANEL

Duik dieper in de boeiende wereld van de Filippijnse cinema met een panelgesprek na de vertoning van “Asog”. Samen met twee Filipijnse filmmakers/creatieven verkennen we thema’s als culturele representatie, activisme en het filmmaken proces. Krijg inzichten in de toekomst van de Filippijnse cinema en de impact van “Asog” op de industrie.

Miguel Luis
Documentaire regisseur & fotograaf

Miguel is een fotograaf, filmmaker en algeheel creatief persoon. Hij bracht zijn jeugd door in Manila, zijn vroege volwassenheid in Californië, en de laatste paar jaar in Amsterdam. Waar heeft dat toe geleid? Afgezien van een heleboel identiteitsgerelateerde verwarring, heeft het hem ook een vrij uniek perspectief gegeven op cultuur, thuis en wat het betekent om ergens bij te horen. Onderweg heeft hij geleerd zich aan te passen aan zijn omgeving, te luisteren voordat hij spreekt, en ideeën aan te passen op basis van het specifieke doelpubliek.

Tessa Malalo-an Fabiosa (TING)
Muzikant en Singer-songwriter

TING is geïnspireerd door de ziel, waarbij ze de geesten van haar Filipijnse wortels laat doorklinken in het genre. Haar uptempo en relaxte melodieën brengen een boodschap van melancholie en zelfbevrijding. TING bereikt de harten van luisteraars met een krachtige stem die wijsheid en kwetsbaarheid uitdraagt.

TICKETS
LantarenVenster Rotterdam - Do 16 mei, 19:00

LOCATION

Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier)
3072 MD Rotterdam

Taal
Tagalog, Waray, met Engels ondertiteling

Lengte
101 mins

Land
Canada, Philippines

Jaar
2023

Regisseur
Seán DEVLIN