Gaga

TICKETS

Rialto De Pijp - Vr 8 maart, 18:45 + Q&A
Studio/K - Za 9 maart, 12:00 + Q&A SOLD OUT
Studio/K - Zo 10 maart, 18:30 SOLD OUT

In de bergen in Noordoostelijke Taiwan wordt een Atayal-familie overvallen met de dood van hun geliefde grootvader. Ondanks hun financiële situatie besluit de oudste zoon zich kandidaat te stellen als dorpshoofd en keert de kleindochter terug uit Nieuw-Zeeland met onverwacht nieuws. Generatieconflicten ontstaan als de familie zowel nieuwe als oude uitdagingen het hoofd biedt om als familie bij elkaar te blijven. 

 

Gaga is de laatste film in de Atayal-trilogie van regisseur Laha MEBOW, de eerste inheemse vrouwelijke regisseur in Taiwan. De titel verwijst naar het Atayal-woord voor voorouderlijke wetten, maar het behouden van dergelijke tradities blijkt moeilijk in een veranderende wereld, zoals de film met veel humor en warmte laat zien. Oprecht, grappig en diepgaand, Gaga is een hartverwarmend familieportret en liefdevolle viering van het Atayal-volk.

 

Mebow’s gevoelige filmwerk leverde haar de Best Director Awards op bij de Golden Horse Awards 2022 en het Singapore International Film Festival 2022 – Asian Feature Film Competition.

Jaar:
2023
Regisseur:
Laha MEBOW
Cast:
Wilang NOMING Kagaw PILING Wilang LALIN Ali BATU
Land:
Taiwan
Lengte:
111'
Taal:
Atayal, Mandarin, Taiwanese Hokkien, English
Ondertiteling:
English