De winnaar van de Tao Kae Noi Publieksprijs 2023 is…

The winner of the 2023 Tao Kae Noi Audience Award is:

DEMIGOD: The Legend Begins
Director Chris HUANG Wen-Chang
Taiwan, 2022

Gebaseerd op een geliefde Taiwanese televisieserie, is Demigod: The Legend Begins een blockbuster die de fantasierijke veldslagen van wuxia combineert met de traditionele kunst van handpoppenspel, bekend als budaixi. Regisseur Chris HUANG Wen-chang en zijn broer Vincent HUANG Wen-tze, die alle hoofdpersonages vertolkt, werken al meer dan vier decennia in handpoppenspel, waarbij ze deze kunstvorm levend houden en opnieuw uitvinden voor de moderne tijd. Dit visueel opvallende werk is een onstuimige staaltje kunstzinnigheid, vol met maniakale schurken, magische landschappen en mysterieuze intriges.

 

Met een gemiddelde score van 4,55 op 5 is Demigod: The Legend begint de winnaar van de Tao Kae Noi Audience Award van dit jaar, waarmee hij de voor de 95e Academy Awards genomineerde All that Breathes (4,48) en The Exiles (4,44) achter zich laat.

 

Heb je niet de kans gehad om Demigod: The Legend Begins in Amsterdam te bekijken? Kijk hem dan vanaf 12 mei bij CinemAsia On Tour in Den Haag. De kaartverkoop start binnenkort.