CinemAsia Open Doek: Wanderland

UPDATE: Inschrijvingen gesloten

We nodigen opkomende kunstenaars en filmmakers van harte uit om hun audiovisuele creaties over migratie en over het leven tussen verschillende werelden, in te zenden. Deze open call draait om jouw persoonlijke migratiereis. Denk aan thema’s als migratie, reizen, geboorteland, ontheemding en rondzwerven. We zijn vooral geïnteresseerd in de perspectieven van recente Aziatische migranten.

We staan zowel in het onbestemde als in het thuisland en proberen een dialoog tussen beide op gang te brengen. Hoe kunnen we een connectie vinden? Waar is mijn gevoel van verbondenheid? Ver van mijn thuisland ben ik in het westen beland, geïntegreerd in het westerse sociale leven, maar ik ben nog steeds nauw verbonden met mijn geboorteplaats.

 

Ga met ons in gesprek over onze ‘gezamenlijke’ voetsporen – een gesprek dat in het verleden duikt, het heden omarmt en het rondzwerven en de essentie van thuis reflecteert.

Van de geselecteerde producties wordt een programma van korte films en optredens samengesteld dat tijdens CinemAsia Film Festival 2024 in Amsterdam zal worden getoond.

 

Details van de inzending:

 

Vereisten

Lengte: maximaal 20 minuten
Toegestane formaten: Video’s, audiovisuele presentaties, lezingen
Beeldverhouding: 16:9
Resolutie: 1920 x 1080
Formaat: Mp4 H.264
Productiejaar: 2022 of later
Ondertitels: Alle inzendingen moeten Engelse ondertitels bevatten (Nederlandse ondertitels zijn optioneel)

 

Belangrijke data
Uiterste inzenddatum: 15 januari 2023
Bekendmaking van selectie: 5 februari 2024

Voor vragen of hulp, aarzel niet om contact op te nemen met de curator van speciale programma’s, Minhong Yu, via minhong@cinemasia.nl.