A Quiet Dream sluit op 12 maart de 10e editie van CinemAsia af in Kriterion

In Updates by Kin

Van een MAD WORLD naar A QUIET DREAM, met de nieuwste film van Lu Zhang sluit CinemAsia op 12 maart het festival af in Kriterion.

Voor A QUIET DREAM castte Chinees-Koreaans regisseur Lu Zhang drie geliefde Koreaanse regisseurs uit het indie-circuit. Yang Ik-june (BREATHLESS), Park Jung-bum (THE JOURNALS OF MUSAN) en Yoon Jong-bin (THE UNFORGIVEN) spelen drie verloren zielen in een van de armere buurten van Seoul. In dit zwart/witte allegaartje van poëtische en alledaagse momenten cirkelen de mannen om Yeri heen, de zachtaardige eigenares van een geïmproviseerde bar. In hun gedeelde doel om Yeri’s liefde te krijgen houden de drie mannen elkaar alsmaar tegen. Niemand verovert daardoor haar hart, al lijkt dat niet echt te deren. Deze verloren zielen zijn al lang blij dat ze elkaar hebben. Als Chinees-Koreaanse regisseur werkzaam in zowel China als Korea past regisseur Lu Zhang perfect in de programmering van CinemAsia, waarin verhalen vanuit heel Azië een podium kunnen vinden. Zhang’s films focussen op sociale verstotelingen, excentriekelingen en andere vergeten stemmen van de Chinees/Koreaanse diaspora. Net als openingsfilm MAD WORLD zal A QUIET DREAM tijdens het CinemAsia Film Festival meedingen voor de Tiger Beer Jury Award en de bijhorende geldprijs van 1000 Euro.

A QUIET DREAM opende in Oktober 2016 de 20ste editie van het Busan Film Festival en zal dit jaar op 12 maart de 10e editie van CinemAsia afsluiten.