Embark On A Journey Through Virtual Asia

CinemAsia 2024 is officieel van start gegaan met de openingsfilm HAPPY PALACE! Dit jaar markeert ons 20-jarig jubileum, en we zijn verheugd om de allereerste VR/XR-showcase VIRTUASIA te presenteren: A Journey Through Virtual Asia!

We houden ervan nieuwe perspectieven te verkennen via film en media en hebben de opwindende groei van Aziatische immersieve media met VR/XR-technologie opgemerkt. Onze eerste showcase bevat 5 speciaal samengestelde programma’s met meeslepende verhalen van de werelden en culturen van Aziatische makers uit VR/XR-grootmachten zoals Zuid-Korea, Taiwan en Japan. VIRTUASIA is samengesteld door Stanisław Liguziński (Imagine Film Festival) en wordt gepresenteerd van 6 tot 10 maart bij Studio/K. Zet die headsets op en betreed deze nieuwe werelden!

 

VR PROGRAM 1: GINA KIM’S US MILITARY COMFORT WOMEN TRILOGY

In 2017 heeft Gina KIM, een befaamde Zuid-Koreaanse filmmaker, zich gewend tot immersieve technologie om verder onderzoek te doen naar de kwestie van de ethiek van representatie. KIM trilogie over de Amerikaanse militaire troostvrouwen transformeert het controversiële onderwerp van misdaden door Amerikaanse militairen gestationeerd in Zuid-Korea tot een ervaring van de toeschouwer.

Het eerste deel van de trilogie, Bloodless (2017), opgenomen in de daadwerkelijke militaire bordeel, won meerdere prijzen, waaronder de Best VR Story Award op het 74e Internationale Filmfestival van Venetië. Filmmaker Magazine koos Bloodless als de beste VR-vertelling van 2017 en prees de film als een “12 minuten durende immersieve sensatie”. Het eerste deel werd gevolgd door Tearless in 2020, en Comfortless in 2023. Samen vormen de drie werken een van de meest indrukwekkende projecten in VR, waar we ongelooflijk trots op zijn om ze te presenteren in de vorm van een toegewijde retrospectieve in het hart van ons eerste Virtuasia-programma.

Plekken zijn beperkt, dus wacht niet en koop hier je tickets!

 

VR PROGRAM 2: Coming of Age

Oneroom-Babel
Sanghee LEE | South-Korea | 2023 | 15′
Samengesteld uit LiDAR-scans, muziek, geluid, tekst en graphics, is ONEROOM-BABEL een intiem VR-essay over de relatie tussen de ruimtes die we bewonen en onze persoonlijke ontwikkeling. De dromerige ervaring stelt je in staat om een personage te belichamen vóór de volwassenwordingsceremonie in de verre toekomst, geteisterd door een huisvestingscrisis.

Frequency
Ellie OMIYA | Japan | 2023 | 30′
De stelling van Planck, dat alles vibreert op zijn unieke frequentie, drukt de kostbaarheid van ons individuele bestaan uit. Binnen de wereld van een schilderij reis je met Anne door haar coming-of-age verhaal en ontdek je de schoonheid van individuele uniciteit. Wat voel je als je ondergedompeld bent in de schilderijen van Anne? Wat is jouw frequentie?

Je kunt hier de tijden en tickets voor dit programma vinden.

 

VR PROGRAM 3: Memory

GREY ROOM
HSU Che-yu | Taiwan | 2022 | 16′
Diplopie, ook wel dubbelzien genoemd, beschrijft een aandoening waarbij het onderwerp twee verplaatste beelden van een enkel object tegelijkertijd waarneemt. Vertrekkend vanuit deze diagnose, en met behulp van de 3D-scans van het huis van zijn grootmoeder, overdenkt Hsu Che-Yu de relatie tussen architectonische ruimtes, lichamen en de constructie van intieme herinneringen.

CHROMA 11
TSANG Tsui-Shan | Hong Kong | 2022 | 30′
Chroma 11 is een ervaring gebaseerd op het waargebeurde verhaal van verloren liefde, die de grenzen van bewegende beelden met VR-technologie verlegt. Door clips van herschikte herinneringen en volumetrische video probeert het creatieve team een hereniging van de gescheiden zielen te reconstrueren in de vorm van een dans.

Koop hier je tickets!

 

VR PROGRAM 4: Past & Present

Romancecar
Jonathan HAGARD | Japan | 2023 | 9′

Tijdens een reis van Enoshima naar Shinjuku haalt een jonge vrouw het verhaal van haar vader op. Verken de evolutie van Odakyu Romance Car van de jaren 1960 tot het heden. In Romance Car past Jonathan Hagard, een Frans-Indonesische filmmaker, animator en illustrator gevestigd in Kyoto, zijn scherpe oog toe op het portretteren van stedelijke ruimtes, transformaties en rituelen.

Childhood Revisited
CHANG Wen-Chieh | Taiwan | 2021 | 10′
Eens was er een rivier die herinneringen droeg, en een prachtig dorp genaamd de Vijfde Sloot van Water. Volg een groep Hakka-mensen, die leefden onder de bescherming van de Mount Grand Martial. Childhood Revisited reflecteert op traditionele cultuur en deconstrueert het met nieuwe media kunst.

Mirror
WU De-Chuen | Taiwan | 2023 | 16′
Drie tinnen speelgoed veranderen voortdurend van kostuum op het podium en voeren het wrede patriarchale script uit dat ontelbare generaties wordt herhaald. Ze bevinden zich gevangen in een droomachtige toestand die lijkt op een spiegelbeeld. Onvermogend om zichzelf te bevrijden, worden ze langzaam gevormd tot volwassen kopieën van hun voorgangers, belichamend de stereotypen die ze verafschuwden.

Tickets voor dit programma gaan snel, wacht niet te lang, koop je tickets hier!

 

VR PROGRAM 5: My Inner Ear Quartet

My Inner Ear Quartet
Koji YAMAMURA | Japan | 2023 | 35′

Een ensemble van muzikanten en garnalen leeft in het oor van de eenzame jongen, speelt en danst in reactie op zijn tranen. Op een dag waagt de volwassen jongen zich om de eenzame stemmen van verloren objecten in zijn koekblik te verzamelen. De VR-ervaring van de Oscar-genomineerde Japanse meester van animatie Koji Yamamura.

Koop hier je kaartje als je dit bijzondere stuk zelf wilt ervaren!